четвер, 16 травня 2013 р.

Принципи роботи з Git

Для тих, хто ще не знає - Git це розподілена система управління версіями файлів для спільної роботи. Скачати його можна звідси:  http://git-scm.com/download . Туторів по встановленню в інеті достатньо (отут, або тут), тому не бачу сенсу дублювати.
Якщо ви ніразу не користувались Git'ом, то для початку треба виконати наступні команди, щоб вказати ваше ім"я та електронну пошту:


it config --global user.name "Your Name" 
git config --global user.email "your_email@something.com"
Вказати шлях до папки, з якою ви будете працювати у Windows:

вівторок, 14 травня 2013 р.

Java SWT. Приклад.

SWT - open-source бібліотека для розробки графічних інтерфейсів на Java.  Зазвичай використовується як частина Eclipse Plug-in Development Environment.

Приклад:

import org.eclipse.swt.SWT;
import org.eclipse.swt.widgets.Display;
import org.eclipse.swt.widgets.Shell;

понеділок, 13 травня 2013 р.

Види ліцензування програмного забезпечення.

Ліцензія інформує користувача про умови, на яких розповсюджується певний вид ПЗ.
Freeware - "безкоштовне ПЗ",не потребує виплат правовласнику. Є пропрієтарним ПО. Не має обмежень по функціональності та часу роботи. Може поширюватись без сирцевого коду та обмежувати комерційне використання чи модифікацію програми.
Free software - "вільне ПЗ" - надає максимальну кількість прав користувачам: користування, поширення, модифікація. Для цього типу ПЗ створюються спец.ліцензії для врегулювання прав та обов"язків авторів та користувачів. Найпоширеніші:
  GNU GPL(General Public License)- універсальна загальна ліцензія, що використовується для більшості програм "вільного ПЗ". Згідно умов, всі програмні продукти, отримані в результаті